APELUL unor români din Marea Britanie pentru cei de acasă: Să începem un alt fel de INVAZIE!

Gândul v-a prezentat, în ultimii doi ani, în diverse forme, dezbaterea pe tema migrantului român din Marea Britanie şi din alte state europene. Cu „Why don’t you come over?”, am încercat să sancţionăm cu umor stereotipurile despre români. Cu „Daily Fail” şi „Let’s change the story”, am vrut să rescriem povestea migrantului român din străinătate.

De această dată, vă prezentăm un demers nou, în care Gândul este portavocea, adevăraţii autori fiind românii din UK. Dincolo de discuţia despre imigraţie, despre asistaţii sociali, despre discriminare şi drepturi de cetăţeni europeni, un regizor român, care lucrează de opt luni la un documentar despre migranţii români din Marea Britanie, a identificat o problemă punctuală a comunităţii româneşti din Londra, care poate fi rezolvată uşor.

Singurele lucruri de care este nevoie: solidaritate din partea celor de acasă şi nişte cărţi. Mihai Nanu ne-a înmânat o scrisoare deschisă pentru România, cu un mesaj surprinzător: să materializăm dezbaterea tabloidelor despre „invazia de hoarde de români” într-una despre invazia de scriitori români, care lipsesc din bibliotecile publice londoneze, unde sunt reflectate culturile grupurilor de migranţi din metropola britanică.

APELUL unor români din Marea Britanie pentru cei de acasă: Să

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.