Bianca Stupu și-a luat inima în dinți și a emigrat în Anglia „Sa fii acasă, oriunde te-ai afla”

Sila de mentalități și sistem a alungat-o din țară, dar nici Anglia n-a primit-o cu brațele deschise. O lecție de viață despre alegeri și compromisuri cu „Untamed Bianca”, care a descoperit că limbajul comun al culturii îi apropie pe oameni și te fac să te simți acasă, oriunde te-ai afla.

Bianca Stupu este absolventă a Facultății de Istorie și Teorie a Artei, din București. După o experiență de 17 ani în jurnalism, sătulă de sistemul politizat și de nepotismele din România, în special în domeniul culturii, pe care îl cunoștea atât de bine, Bianca și-a luat inima în dinți și a emigrat în Anglia, unde a avut avantajul limbii engleze, pe care o vorbește fluent. „Untamed Bianca”, așa cum au poreclit-o prietenii pentru spiritul ei liber, neîncătușat de canoane stupide sau reguli strâmbe, locuiește astăzi la Portsmouth și povestește la fel de liber despre viața ultimilor 4 ani petrecuți în Regat. […]

44

Nu mă așteptam ca unii englezi din clasa mijlocie să fie atât de găunoși

Am plecat cu mitul că în Anglia civilizaţia e la ea acasă. Nu e. Sunt seturi de reguli pe care, ca peste tot, le mai poţi fenta (nu prea mult, totuşi), dacă ai bani şi poziţie, dar care sunt de neiertat şi pe care le plăteşti scump, dacă n-ai bani şi poziţie. Pur şi simplu aplicarea legilor îi obligă pe oameni să se conformeze sau să plătească. Asta e. Nu mă aşteptam ca societatea să fie atât de „monadizată”. Bineînţeles, sînt excepţii, ca oriunde, dar e dezolant, pentru mine, să constat că nu există o reală coeziune socială, fiecare e cu „bisericuţa” lui în care, îndeobşte, eşti tolerat din diverse motive, dar niciodată integrat. Şi mai dezolant a fost să constat că oamenii aleg să se conformeze de frica legilor, nu pentru că aşa ar fi firesc. Englezii, ca și alte naţii. Nu mă aşteptam ca anumiţi englezi din pătura mijlocie să fie atît de găunoşi. Snobismul mi-a repugnat întotdeauna, bârfa răutăcioasă, politeţea şi zîmbetul de complezenţă, cu atât mai mult. Pur şi simplu transmiţi semnale false. Iar eu m-am prins destul de târziu cât sunt de false….

mai mult la :  http://24life.ro/acasa-oriunde-te-ai-afla/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.