Britanicii ar alege sa paraseasca UE daca ar fi organizat astazi un referendum (sondaj)


Britanicii ar alege sa paraseasca Uniunea Europeana (UE) daca referendumul promis de primul ministru David Cameron ar fi organizat astazi, arata un sondaj publicat vineri de cotidianul The Times.

Potrivit acestui prim sondaj realizat dupa anuntul de miercuri privind organizarea pana la sfarsitul anului 2017 a unui referendum asupra mentinerii Marii Britanii in UE, 40% din persoanele chestionate ar vota "pentru" iesire si 37% ar accepta sa ramana.

"Fara reforme, pericolul este ca Europa esueaza si britanicii se indreapta spre iesire", a avertizat el.
"Daca parasim Uniunea Europeana, va fi fara intoarcere", a afirmat el intr-un discurs-cheie asupra Europei rostit la Londra.

Sondajul realizat joi, pe un esantion de 2.000 de britanici, sugereaza ca multi votanti si-au format deja o opinie.

Premierul britanic David Cameron a incercat joi la Davos sa-i linisteasca pe liderii politici si oamenii de afaceri, reuniti ca in fiecare an in statiunea elvetiana de schi, dupa discursul sau foarte controversat asupra locului tarii sale in Europa.

"Nu este vorba de a intoarce spatele Europei, ci dimpotriva. Este vorba de a sti cum sa ajungem la o Europa mai competitiva, mai deschisa si mai flexibila si a asigura locul Regatului Unit in ea", a declarat Cameron in fata a zeci de responsabili politici, dintre care multi nu si-au ascuns ingrijorarea.

http://m.hotnews.ro/stire/14076382

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.