Cele mai absurde legi britanice

Recentul discurs tinut de Regina Elisabeta a II-a in fata Parlamentului britanic probabil a fost destul de neinteresant dar cu siguranta nimeni nu s-a plictisit de moarte deoarece acest lucru ar fi fost impotriva legii.

Sa mori in Parlament este impotriva “legii”. Totodata, este cea mai absurda lege din Marea Britanie, conform unui sondaj desfasurat intre 4.000 de britanici. Considerata la fel de absurda este legea care nu permite accesul in parlament a unui om care poarta o armura.

In Marea Britanie exista inca multe altfel de legi invechite, unele introduse in secolul 17, care, desi la vremea lor erau corect adaptate unor situatii, in prezent sunt absurde. Totusi, o mare parte din ele inca nu au fost scoate din uz.

Printre cele mai absurde legi inca aflate in uz se regasesc cea care clasifica drept tradare lipirea unui timbru cu monarhul din Marea Britanie cu susul in jos, cea care acorda capul fiecarei balene moarte pe tarmul din Marea Britanie regelui si coada reginei, cea care interzice consumarea anumitor tipuri de placinte de Craciun si cea care permite uciderea scotienilor aflati in interiorul orasului York daca aceasta nu poarta asupra lui un arc si sageti.

Sursa: AFP 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.