Cerșetorii români, mai încăpățânați decât polițiștii britanici. „Sunt ca o ușă rotativă”

0
1057

La mai puțin de 24 de ore de când au fost evacuați din zonele Marble Arch şi Park Lane, cerșetorii români s-au reinstalat, relatează "The Evening Standard", în ediția electronică.

"Încercăm împreună cu poliţia să îi îndepărtăm pe aceşti oameni, dar parcă ar fi o uşă rotativă", a declarat un consilier la Westminster, Nickie Aiken.

Rețelele de infractori sunt responsabile de transportarea românilor cu zeci de autocare, în preajma Jocurilor Olimpice din Londra. Aceștia se ocupă cu tâlhării și cerșit, dar și cu alte acțiuni antisociale, precum urinatul pe străzi, scriu jurnaliștii britanici.

"Poliția derulează acțiuni vaste și strângem dovezi privind comportamentul lor, astfel încât să îi putem sancționa. Dar e ca și cum am pune un plasture pe o gaură la granițele noastre. Dacă nu îi oprim să mai intre în țară, problema nu va fi rezolvată", a adăugat Aiken.

13 cetățeni români de etnie romă au fost arestați în Londra, inclusiv patru femei însărcinate, și peste 50 au fost repatriați în ultimele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.