Copiii romi, spaima autorităţilor britanice

Cel puţin 200 de copii romi din România au fost aduşi ilegal în Marea Britanie şi ar putea obţine peste 23 milioane de euro pe an din infracţiuni şi fraude, a declarat directorul Europol, potrivit Mediafax. Cea mai mare parte a banilor ar urma să fie trimisă în România.

Copiiii, a căror vârstă medie este de opt ani, au fost aduşi ilegal în Marea Britanie cu consimţământul părinţilor lor, în schimbul unor taxe de angajare primite din partea capilor reţelei de trafic, arată Sunday Times.

Activităţile bandei, despre care poliţia română crede că ar fi dus ilegal în statele UE 1.107 copii, au fost dezvăluite parlamentarilor britanici de Max-Peter Ratzel, directorul Europol.

"Toţi aceşti copii au fost aduşi prin trafic în Marea Britanie, cu scopul clar de a fi exploataţi prin comiterea de infracţiuni de stradă şi cu scopul secundar de a frauda sistemul britanic de securitate socială", a afirmat el într-o scrisoare adresată Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor….Copiii romi, spaima autorităţilor britanice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.