Declaraţia unui oficial la adresa muncitorilor străini provoacă polemici în Marea Britanie. „Este datoria companiilor nu să adopte opţiunea uşoară”

Firmele britanice au datoria să angajeze britanici, ci nu să recruteze muncitori străini, a declarat subsecretarul de stat pentru Afaceri Matthew Hancock, în contextul îngrijorărilor cu privire la un potenţial aflux de bulgari şi români începând de anul viitor, relatează The Independent online.

Potrivit ziarului britanic, Hancock a apreciat că este necesar ca firmele să nu adopte "opţiunea uşoară" de a angaja muncitori străini atunci când sunt create locuri de muncă, ci muncitori locali. "În contextul în care concedierile cresc, iar şomajul ia amploare, este datoria companiilor, în special a afacerilor mari, să angajeze tineri localnici, ci nu să adopte imediat opţiunea uşoară a recrutării în străinătate", a declarat el pentru The Daily Mail.

Parlamentarul şi secretarul de stat conservator a reacţionat astfel după ce Nigel Farage, liderul UKIP, o formaţiune naţionalistă şi eurosceptică, a acuzat Guvenul că încearcă să fure voturile partidului său cu ajutorul unei campanii publicitare care îi îndeamnă pe imigranţii ilegali "să plece acasă altfel riscând să fie arestaţi". El a avertizat că minorităţile etnice prezente în marea Britanie vor interpreta acest tip de mesaj publicitar drept un "război deschis" , acuzând totodată Guvernul de o "tactică diversionistă" care să sugereze că puterea face ceva împotriva imigraţiei.

mai mult la :  Declaraţia unui oficial la adresa muncitorilor străini provoacă polemici în Marea Br

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.