DESTIN de orfan român: din infernul foamei și al păduchilor, în Armata Regală Britanică

Cezarina Riley are 30 de ani și e româncă. E și englezoaică din 1991, după ce o familie din Marea Britanie a venit la București s-o adopte, sensibilizată de soarta copiilor români din orfelinate.

Sunt câteva lucruri pe care Cezarina Riley le ştie despre România: că până la nouă ani a locuit la Casa de Copii nr. 6, din Bucureşti, şi că în dosarul ei de la orfelinat scria aşa: mama – prostituată, tatăl – necunoscut.

Primii ei nouă ani n-au însemnat decât foame, frig şi bătaie. Încă mai are în minte o imagine: o cadă cu apă rece, iar îngrijitoarea o lovea în cap cu duşul pentru că îndrăznise să se murdărească, în timp ce era afară, la joacă.

După `90, când jurnaliștii străini venau grupuri-grupuri să relateze ororile ceaușiste, se opreau, măcar o dată, într-un orfelinat. Așa a ajuns Cezarina Riley într-un reportaj difuzat de o televiziune britanică. Jean și Peter Riley, doi soți funcționari publici, se îndrăgostiseră de ea, așa șleampătă cum era. „Nu venisem în România să căutăm copilul perfect”, spune Jean, mama adoptivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.