Drama unui român în Londra

Cornel Miron, stabilit în Marea Britanie, a răspuns apelului evz.ro de a trimite articole despre românii din străinătate. Materialul său surprinde realitatea unui cetăţean român emigrat în Londra, eforturile depuse pentru a ocupa un loc de muncă şi situaţiile dificile cu care s-a confruntat pentru a avea banii care să-i asigure existenţa.

Aşteptăm din partea cititorilor evz.ro şi alte informaţii despre românii emigraţi, despre reuşitele, greutăţile, meritele şi eforturile diasporei româneşti în lume.

L-am întâlnit pe Daniel H. la biserica românească din Fleet Street, locul unde românii din Londra se adună la sfârşit de săptămână. Mulţi dintre ei vin pentru slujba de duminică. La fel de mulţi însă, găsesc biserica un prilej de a se întâlni cu românii din Londra.

La slujbă a venit şi Daniel. Un tânăr de 31 de ani, plecat din Bacău acum un an. A încearcat, timid, să se integreze într-un grup care discuta gălăgios, pe trotuarul din faţa bisericii. Nu a avut prea mult succes. A ajuns şi la mine. M-a abordat cu un glas scăzut, de parcă i-ar fi fost frică de oameni. Vroia doar câteva lire, să-şi poată cumpăra ceva de mâncare. L-am tras spre o cafenea din apropiere unde am aflat povestea lui:… [Citeste] Drama unui român în Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.