Elvetia si Marea Britanie au semnat marti un pact de taxare cu retinere la sursa, aplicabil din 2013


Elvetia si Marea Britanie au semnat marti o intelegere pentru a incepe taxarea clientilor bogati din Marea Britanie care au conturi in bancile elvetiene, dupa modificarea conditiilor unui acord privind impozitele cu retinere la sursa cerut de UE, informeaza Reuters.

Elvetia este in procesul de finalizare a intelegerilor cu Marea Britanie si Germania pentru a da bancilor elvetiene destul timp pentru a impune taxa inainte ca aceasta sa inceapa sa produca efecte, din 2013.

Acordul cu Marea Britanie este important pentru ca el contrasteaza cu pozitia Germaniei in aceasta situatie. Uniunea Europeana a renuntat la opozitia fata de intelegerea Marii Britanii cu doua saptamani in urma, dupa ce Elvetia a acceptat sa modifice acest pact in conformitate cu regulile europene.

Mai exact, veniturile din dobanzi vor fi afectate acum de un acord dintre Elvetia si UE de 35%, plus o taxa de conformare fiscala de 13%, ceea ce duce taxa la o pondere totala de 48%. Negocierile Elvetiei cu Marea Britanie si Germania au fost blocate anul trecut datorita faptului ca statele trebuiau sa finalizeze acorduri similare in interiorul UE, iar opozitia din partea UE si a Germaniei puteau pune sub semnul intrebarii aceste negocieri.

Elvetia si Marea Britanie au semnat marti un pact de taxare cu ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.