Financial Times: Ponta, „cavalerul alb” al celor care vor să acumuleze putere şi să facă bani


Premierul român Victor Ponta reprezintă un test pentru socialiştii europeni, care sunt aşteptaţi luna viitoare la o conferinţă la Bucureşti, comentează Tom Gallagher pentru Financial Times. Motivul: indiferenţa cu care a reacţionat faţă de acuzaţiile de plagiat lansate la adresa sa
Profesor de politică de la Universitatea britanică Bradford, Gallagher face aceste aprecieri pe marginea analizei "România, o încurcătură balcanică" a lui Neil Bucley publicată de ziar pe 13. În opinia sa, textul "atrage pe bună dreptate atenţia asupra crizelor personale cu care s-au confruntat vara aceasta doi dintre "oamenii mari" din România: fostul premier Adrian Năstase şi Victor Ponta."Eu cred că felul în care au reacţionat arată de ce această criză nu se poate calma rapid", subliniază Gallagher.

Pe de o parte, consideră acesta, încercarea "de mântuială" a lui Năstase de a se sinucide, în urma condamnării la închisoare pentru corupţie, arată că acesta "a considerat ruşinea suferită prea greu de suportat".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.