INCENDIU ÎN MAREA BRITANIE. LONDRA ACOPERITĂ DE UN NOR DE FUM (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

     
  Un puternic incendiu a izbucnit în zona industrială a Londrei, chiar în şantierul unde sunt construite facilităţile pentru Olimpiada din 2012. Flăcările au devastat un fost depozit, care urma de altfel să fie demolat. Din fericire, nu au fost victime, iar poliţia a exclus varianta unui atac terorist. Haosul s-a instaurat în Londra imediat după izbucnirea incendiului. O coloană imensă de fum s-a ridicat deasupra zonei de sud-estul a oraşului. Era vizibilă de la peste 50 de kilometri. Timp de zeci de minute a fost confuzie. Mulţi martori au spus că a fost vorba de o explozie, în timp ce poliţiştii susţineau că a fost doar un incendiu. Numeroase maşini de intervenţie şi zeci de pompieri au fost mobilizaţi urgent pentru lupta cu flăcările.

Potrivit agenţiei Press Association, incendiul a izbucnit în cartierul Stratford, în apropierea satului olimpic construit pentru Jocurile Olimpice din 2012. Nu există deocamdată informaţii cu privire la posibilele victime, precizează CNN.

O porţiune din linia de cale ferată londoneză a fost închisă imediat după anunţul privind incendiul din estul Londrei. Linia de cale ferată North London a fost închisă între gările Dalston şi Stratford.

O altă consecinţă imediată a incendiului a fost scăderea lirei sterline în raport cu dolarul, fluctuaţie resimţită imediat după ştirile difuzate în media britanice. La 12.30 (ora Londrei), o liră sterlină era cotată la 2.0674 dolari. Anunţul poliţiei, care a dezminţit ipoteza unui atac terorist, a calmat piaţa, astfel că lira a început să crească din nou faţă de dolar.

IMAGINI DIN LONDRA:

Galerie foto – LONDRA ACOPERITĂ DE FUM Sursa: Daily Mail

Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.