Incendiul de la Londra a determinat oscilaţii pe bursele europene

Un nor gros de fum acoperă cerul Londrei, după explozia care s-a produs astăzi la un depou dezafectat şi în curs de demolare, din zona de est a oraşului. Echipele de pompieri susţin că investigaţiile făcute până acum nu indică un atac terorist. Explozia nu a făcut victime, potrivit serviciului londonez de Ambulanţă.

Deflagraţia s-a produs în regiunea industrială a oraşului, în apropierea zonei unde se vor desfăşura jocurile olimpice din 2012, şi în vecinătatea cartierului de afaceri Canary Wharf. Explozia a fost urmată de un incendiu, însă, în ciuda apropierii de Aeroportul London City, zborurile nu au fost afectate. Acest lucru nu se poate spune însă despre Bursa din Londra.

Investitorii sunt sensibili la astfel de evenimente, mai ales dacă se ia în discuţie posibilitatea unui atac terorist. În doar 5 minute de la aparţia primei ştiri, la ora 12 şi 17 minute, indicele principal al bursei londoneze a înregistrat o depreciere de aproape un procent.

Şi bursele de la Paris şi Frankfurt au reacţionat. Indicii CAC-40 şi Xetra Dax au pierdut 0,9 respectiv 0,5 procente în cele 5 minute de la aflarea ştirii. După ce poliţia a infirmat scenariul unui atac terorist, indicii bursieri au recuperat întreaga depreciere, iar indicele FTSE 100 a reuşit chiar să treacă peste nivelul de închidere din şedinţa de vineri.
articol complet la The Money Channel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.