Scoţia – „Românii m-au ameninţat cu moartea!”

Mai mulţi vânzători scoţieni ai revistei Big Issue, care ajută persoanele fără adăpost, s-au plâns în ultimele zile că au fost ameninţaţi cu moartea de imigranţi români, organizaţi în bande, potrivit  Daily Express, citat de Mediafax.

Scoţienii afirmã cã bandele de strãini cumpãrã un numãr prea mare de exemplare ale revistei, iar vânzãtorii ambulanţi rãmân fãrã marfã.

"Strãinii sunt protejaţi de lideri ai unor bande", spune Archie Morrison, un bãrbat fãrã adãpost şi fără slujbă,  în vârstã de 36 de ani. "Încearcã sã preia afacerea, iar unul dintre ei a ameninţat sãptãmâna trecutã cã mã ucide, dacã nu mã mut. Dar nu ne permitem sã dãm înapoi", a mai spus Morrison.

Vânzãtorii locali susţin cã trei dintre cele mai profitabile zone pentru vânzări au fost preluate de românii imigranţi, în urma unor ameninţãri violente.

"Problema s-a înrãutãţit în prezent şi am fost ameninţaţi fizic de persoane care opereazã în numele românilor. Îi numim oamenii Mafiei, pentru cã sunt doar nişte bãtãuşi care vin şi ne sperie în locurile unde vindem", spune Scott McKenzie, în vârstã de 33 de ani.
"Problema aici şi în nordul Angliei sunt românii. Distribuitorii Big Issue vin din Glasgow şi predau pachete de câte 1.000 de reviste acestor strãini pentru a le vinde, lãsându-ne pe noi fãrã reviste sau cu prea puţine", susţine Archie Morisson, adãugând  cã astfel de probleme sunt şi în  oraşele Glasgow, Edinburgh, Carlisle, Whitehaven şi Keswick.

Scoţienii spun cã nu se pot plânge poliţiştilor fiindcã aceştia le cer dovezi.    Revista Big Issue a fost înfiinţatã în 1991 pentru a ajuta persoanele fãrã adãpost sã obţinã un venit. Astfel, aceştia cumpãrã revista cu 70 de pence şi o vând cu 1,50 lire sterline.

sursa : Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.