Întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Marea Britanie


La 1 iunie 2013, ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mediului asociativ şi presa de limbă română din Marea Britanie. La întâlnire a participat şi o delegatie a Comisiei parlamentare pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din Camera Deputatilor: domnul deputat Mircea Dolha, vicepreşedinte al Comisiei, domnul deputat Aurelian Mihai şi  domnul deputat Ovidiu Cristian Iane.

Reuniunea a făcut parte din seria de acţiuni periodice desfăşurate de Ambasada României la Londra în scopul consolidării legăturilor cu asociaţiile româneşti, a cunoaşterii provocărilor cu care se confruntă comunitatea românească din UK, discutării unor problematici de interes precum accesul pe piaţa muncii şi ridicarea restricţiilor începând cu anul 2014, afaceri consulare, acţiuni culturale, reflectarea comunităţii româneşti în mass-media britanică.

În cuvântul de deschidere al reuniunii, ambasadorul României a mulţumit celor prezenţi pentru implicarea în susţinerea intereselor comunităţii româneşti din Regatul Unit. A reiterat deschiderea şi sprijinul Ambasadei faţă de proiectele mediului asociativ românesc, arătând că este nevoie de o atitudine proactivă din partea acestora, pentru o mai bună coagulare a comunităţilor de români şi implicarea acestora în proiectele culturale care să promoveze valorile, cultura şi limba română. A subliniat importanţa contracarării campaniei media negativă la adresa comunităţii româneşti prin valorificarea şi expunerea mediatică a românilor de succes, a calităţilor, nivelului educaţional şi realizărilor profesionale ale cetăţenilor români din Marea Britanie. A menţionat proiectele culturale care beneficiază de finanţare din partea DPRRP pentru anul 2013 şi i-a încurajat pe cei prezenţi să-şi multiplice iniţiativele anul viitor.

Întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Marea Britanie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.