Justitia din Romania este criticata din Marea Britanie

Intr-un articol al publicatiei The Economist, coruptia la nivel inalt din Romania se vede doar in ziare, nu si in justitie.

Romania este considerata cea mai corupta tara din Uniunea Europeana conform ultimului raport al Transparecy International, citat de publicatia engleza.

Prima consecinta a lipsei de reactie din justitia romaneasca va fi nerecunoasterea pe plan extern a verdictelor din justitia romaneasca. “Iar asta ar dauna afacerilor, cetatenilor si ar fi rusinos” declara The Economist.

Publicatia este de parere ca atat in cazul fostului ministru al agriculturi, Decebal Traian Remes, sau in cazul actualului ministru al justitiei Tudor Chiuariu, nu sunt sanse ca cineva sa ajunga dupa gratii.

De asemenea, jurnalistii englezi semnaleaza faptul ca jurnalistii romani pot face pana la 7 ani inchisoare daca publica materiale incriminatoare pentru oficialii romani, conform modificarilor aduse Codului Penal.

Taraganarea unei solutionari in cazul lui Adrian Nastase, sau excluderea Monicai Macovei. sunt exemple pe care le da The Economist in privinta justitia romana.

sursa : EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.