Legislative în Marea Britanie, David Cameron îşi expune programul politic

Dupǎ cum aratǎ comentatorii Agenţiei France Presse, David Cameron încearcǎ sǎ le „vîndǎ” britanicilor un „vis”, mai precis o imagine, aceea a unei ţǎri plinǎ de proprietari mulţumiţi de condiţia lor şi mai ales de oameni încrezǎtori în şansa de a avea acces la proprietate. David Cameron mai doreşte eliminarea deficitului public, scǎderea impozitelor, precum şi organizarea unui referendum legat de menţinerea sau ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeanǎ.

Conservatorii britanici şi-au expus programul politic cu o zi dupǎ ce laburiştii au recurs la acelaşi exerciţiu de retoricǎ. De notat cǎ aceştia din urmǎ au anunţat unele mǎsuri împrumutate din panoplia dreptei.

In ce-l priveşte pe David Cameron, mai scrie corepondentul la Londra al Agenţiei France Presse, el se vede obligat acum sǎ devinǎ mai activ pe teren, pentru a capta voturile centrului şi pentru a redinamiza o campanie consideratǎ cam ternǎ chiar în propria sa tabǎrǎ.

El se inspirǎ fǎrǎ îndoialǎ dintr-o strategie care a dat roade pe vremea doamnei Thatcher, care a adoptat, în 1980, mǎsuri destinate sǎ faciliteze accesul familiilor modeste la proprietate.

 

mai mult la :

Legislative în Marea Britanie, David Cameron îşi expune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.