Reguli dure în campania din Marea Britanie: cârnații, mită electorală

Un candidat al UKIP la alegerile parlamentare din Marea Britanie este suspectat că a oferit cârnați în foietaj drept mită la un eveniment la care a participat starul din snooker Jimmy White.

 farage_66759400

Kim Rose l-a invitat pe White să joace snooker cu mai mulți copii într-un centru local. Politicianul le-a oferit celor prezenți la eveniment răcoritoare și cârnați în foietaj, motiv pentru care a fost reclamat la Poliție.

„Poate pare un pic naiv, dar intențiile mele au fost bune. Este absolut ridicol. Sunt sigur că oamenii nu se vor răzgândi datorită unui cârnat în foietaj”, a declarat Rose pentru BBC.

Nigel Farage, președintele UKIP, și-a apărat colegul de partid. „Există tot felul de exemple cu politicieni care au făcut lucruri rele, care au abuzat de pozițiile lor. Să oferi câțiva cârnați în foietaj nu cred că se numără printre ele”, a spus Farage.

Comisia Electorală britanică a stabilit că orice persoană se face vinovat de mită electorală „dacă înainte sau după un scrutin oferă direct sau indirect mâncare, băutură, forme de distracție pentru a influența un elector să voteze sau să se abțină de la vot”.

sursa :  http://www.dcnews.ro/reguli-dure-in-campania-din-marea-britanie-carna-ii-mita-electorala_472796.html

Marea Britanie: Nigel Farage (UKIP) propune o interdicție de cinci ani pentru imigranții necalificați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.