Marea Britanie inaspreste conditiile pentru imigrantii care vor cetatenie

Cetatenii straini care vor sa emigreze in Marea Britanie ar putea fi nevoiti in curand sa sustina un test de istorie britanica, inainte de a primi pasaportul pentru Regatul Unit. Decizia vine dupa ce premierul britanic, David Cameron, a cerut masuri de inasprire a modului de obtinere a cetateniei.

Premierul s-a aratat impotriva casatoriilor fictive, promitand, astfel, o "revendicare a granitelor". Intr-un discurs despre imigratie, el a afirmat ca Guvernul va corecta structura testelor pentru cetatenie, care fusesera introduse in urma cu noua ani de catre laburisti, potrivit The Independent.

Cameron a spus ca "este un capitol intreg despre istoria britanica in manualul cetateniei. Dar, in mod surprinzator, nu sunt intrebari despre istoria Marii Britanii in test". El a completat ca in respectivele teste se gasesc "intrebari despre rolurile si functiile principalelor institutii din Europa. Deci vom revizui intregul test si vom plasa cultura si istoria britanica in centrul sau".

Prim-ministrul vrea ca prin aceste masuri sa ii faca pe imigranti "sa astepte mai mult, pentru a demonstra ca se afla intr-o relatie adevarata, inainte sa obtina dreptul de sedere". Totodata, premierul doreste sa impuna anumite teste in cadrul relatiilor, printre care "abilitatea de a vorbi aceeasi limba sau de a sti amanunte unul despre celalalt".

Marea Britanie inaspreste conditiile pentru imigrantii care vor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.