Marea Britanie isi rezerva dreptul de a înarma fortele ucrainene

Marea Britanie „isi rezerva dreptul” de a inarma fortele ucrainene si sa impiedice colapsul acestora, a afirmat marti ministrul britanic al Afacerilor Externe, Philip Hammond, citat de AFP.

„Fiecare tara din NATO poate decide daca furnizeaza sau nu ajutor militar Ucrainei”, a declarat acesta, in fata Parlamentului.

Philip Hammond
„Marea Britanie nu pregateste nimic in acest sens, dar ne rezervam dreptul de a reexamina aceasta pozitie”, a adaugat el, dupa ce presedintele Barack Obama a lasat luni usa deschisa pentru eventuale livrari de arme catre Ucraina.


In fata deputatilor britanici, Hammond a acuzat Moscova ca toarna gaz peste foc furnizand sprijin militar separatistilor pro-rusi. El a spus ca Rusia a trimis sute de arme grele si soldati, inclusiv forte speciale, in estul Ucrainei, ceea ce Moscova neaga.

„Recenta escaladare a luptelor nu ar fi fost posibila fara sustinerea militara si strategica furnizata de Rusia”, a subliniat Hammond.

Marea Britanie si aliatii sai din NATO „impartasesc ideea ca, desi nu exista o solutie militara la conflict, nu putem lasa fortele ucrainene sa colapseze”, a adaugat seful diplomatiei britanice.

mai mult la :  Marea Britanie isi rezerva dreptul de a inarma fortele ucrainene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.