Marea Britanie: minoritatile etnice vor reprezenta o treime din populatie pana in 2050


Aproape o treime din britanici vor proveni din randul minoritatilor etnice pana in 2050, in cazul in care tendintele actuale continua, potrivit unui studiu publicat marti de catre Policy Exchange, un centru de cercetare, relateaza AFP.

Comunitatile de culoare si ale altor minoritati etnice se dezvolta intr-un ritm mult mai important decat populatia alba si schimba in mod radical "fata" Marii Britanii, releva studiul. Cele mai importante cinci comunitati dintre acestea – indiana, pakistaneza, cea originara din Bangladesh, africani de culoare si caraibi de culoare – reprezinta aproximativ opt milioane de locuitori, adica 14% din populatia actuala, precizeaza Policy Exchange.

Acest numar s-a dublat in ultimul deceniu, in timp ce populatia alba a ramas aproape la acelasi nivel. Daca aceasta tendinta continua, minoritatile etnice vor reprezenta intre 20 si 30 la suta din populatia totala pana in 2050. Jumatate din aceste comunitati traiesc in orasele Londra, Manchester si Birmingham, potrivit acestui studiu si unor date oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.