Politician ultranationalist britanic, in campania pentru europarlamentare: Admiterea Romaniei in UE a facilitat extinderea infractionalitatii organizate


Extinderea Uniunii Europene prin admiterea unor tari precum Romania a creat "o bresa pentru infractionalitatea organizata", afirma, in campania electorala pentru europarlamentare, politicianul ultranationalist Nigel Farage, liderul Partidului Independentei Marii Britanii (UKIP). Potrivit lui Nigel Farage, prezenta imigrantilor romani reprezinta o amenintare la adresa Marii Britanii, provocand o explozie a criminalitatii organizate, scrie The Guardian, citat de Mediafax.

"Am deschis portile unor state care nu si-au revenit dupa comunism si mi-e teama ca am creat o bresa pentru infractionalitatea organizata. Toata lumea este constienta de acest lucru. Dar nimeni nu indrazneste sa o spuna", a declarat Farage la BBC1.

Conform ziarului The Guardian, Farage pare sa se refere la Romania si Bulgaria, doua state foste membre ale Pactului de la Varsovia care au aderat la UE in 2007. Alte opt foste state comuniste au devenit membre UE in 2004.

Farage a insistat ca nu are accente rasiste: "Am facut unele erori (prin alegerea unor candidati – n.red.). Dar acesti oameni nu sunt reprezentativi pentru UKIP. Nu doar ca insist ca nu suntem un partid rasist, ci chiar vom incerca sa contracaram aceste acuzatii saptamana aceasta", a incheiat el.

mai mult la :  

Politician ultranationalist britanic, in campania pentru europarlamentare: Admiterea Romaniei in UE a facilitat extinderea infractionalitatii organizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.