Marea Britanie pune taxă pe fast-food


Credeaţi că numai în România se plătesc taxe aberante? Ei bine, nu e chiar aşa. Britanicii riscă să fie nevoiţi să plătească taxe pe pateuri, plăcinte şi pui la rotisor.

Ministrului de Finanţe din Marea Britanie, George Osborne, i-a venit o idee privind modalitatea în care să mai aducă nişte bani la bugetul de stat. Idee care i-a lăsat mască pe toţi britanicii: banalele produse de patiserie ar urma să se scumpească deoarece vor fi purtătoare de TVA de 20 la sută.

Vizate de proiectul de lege sunt produsele de patiserie, de rotiserie şi pentru alte mâncăruri calde comercializate în brutării şi supermarketuri, considerate nu tocmai sănătoase.

"Taxa pe pateu", cum a fost deja botezată pe reţelele de socializare, a stârnit furie în Marea Britanie. Cu toate că ar fi putut fi o excelentă sursă de amuzament. De ce? Păi, potrivit legii, mâncarea devine purtătoare de TVA odată ce este încălzită "la o temperatură mai mare decât cea a aerului". Nu se precizează însă şi care este temperatura ideală pe care aerul ar trebui s-o aibă pentru ca mâncarea fast-food să intre sub incidenţa TVA. Asta pentru că dacă afară sunt 30 de grade, iar vânzătorul încălzeşte pateul doar la 28 de grade, înseamnă că produsul nu este taxabil. Interesant de aflat ar fi dacă ministrul s-a gândit şi cum va controla produsele vizate de lege, dacă aceasta va fi adoptată.

Marea Britanie pune taxă pe fast-food

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.