Marea Britanie: Un covor de maci, omagiu pentru eroii din Primul Război Mondial

Marea Britanie a marcat marți Ziua Veteranilor, cunoscută și sub numele de Ziua Armistițiului, printr-o ceremonie în cursul căreia s-a finalizat ‘plantarea’ în grădina de lângă Turnul Londrei a 888.246 de flori de mac din ceramică – una pentru fiecare dintre soldații britanici căzuți la datorie în Primul Război Mondial, încheiat în urmă cu exact 96 de ani, notează EFE.

11112030-1740038656

Covorul de maci din ceramică — creație a artiștilor Paul Cummins și Tom Piper — a început să fie realizat la 5 august, iar multe dintre florile roșii care îl alcătuiesc au fost purtate în ultimele luni de britanici la piept, la reverul hainei sau pe borul pălăriei.

De miercuri, circa 8.000 de voluntari vor începe să destrame acest covor special. Unele din florile care îl compun au fost scoase la vânzare pe internet, iar altele vor fi incluse într-o serie de expoziții itinerante care vor străbate Marea Britanie în următorii patru ani.

http://www.agerpres.ro/externe/2014/11/11/galerie-foto-marea-britanie-un-covor-de-maci-omagiu-pentru-eroii-din-primul-razboi-mondial-20-34-37

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.