O româncă a fraudat statul britanic cu 2,6 milioane de lire sterline

Lavinia Olmazu, cercetătoare a culturii rome, are un copil în vârstă de 10 ani / FOTO: policy.hu

Alina Olmaznu, militantă pentru drepturile romilor, împreună cu prietenul ei, Alin Enachi, au gândit un sistem prin care statul britanic a fost fraudat de 172 de români. Activista româncă a oferit unui număr substanţial de romi din Anglia acte false cu ajutorul cărora aceştia au putut cere ilegal beneficii sociale, informează Daily Mail. 172 de români au depus cereri pentru ajutor social, iar statul britanic ar fi pierdut din această cauză 2,6 milioane de lire sterline.

Conform reglementărilor brianice introduse când România a aderat la UE, imigranţii români nu au dreptul să primească numărul de asigurat social dacă nu dovedesc că au o slujbă plătită. Numărul de asigurat social este cheia dobândirii beneficiilor sociale. Olmazu şi Enachi le-au oferit oferit acte false prin care se atesta că au oferte de muncă, precum şi alte documente false, precum facturi sau recomandări de la presupusele locuri de muncă.

Lavinia Olmazu a fost arestată săptămâna trecută. Ea lucra ca ofiţer de deschidere către comunităţile rome pentru două consilii locale din nordul Londrei. Adrian Enachi a avut un rol important în fraudă. Acesta lucra drept translator din română pentru agenţia britanică care se ocupă de acordarea ajutoarelor sociale. Din 356 de intervievaţi pe care i-a asistat Enachi, 172 au aplicat pentru ajutor social şi l-au obţinut.

O româncă a fraudat statul britanic cu 2,6 milioane de lire sterline

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.