Polițiștii români și-au încheiat misiunea la Londra

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, i-a primit joi pe pe cei 10 ofiţeri de poliţie români care, în perioada iulie-octombrie, şi-au desfăşurat activitatea alături de poliţişti ai Poliţiei Metropolitane din Londra.

rezența celor 10 la Londra face parte dintr-un proiect comun ce se înscrie pe linia ”excelentei colaborări” între Poliţia Română şi New Scotland Yard, potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Londra.

”Misiunea celor zece poliţişti a permis un schimb de experienţă şi bune practici cu politiştii britanici deosebit de util pentru ambele părţi, facilitând o mai bună înţelegere a situaţiilor operative cu caracter transnaţional şi oferind oportunitatea stabilirii unor relaţii profesionale utile pentru viitoare colaborări”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, această experienţă a contribuit la prevenirea infracţionalităţii cu victime şi autori cetăţeni români, sprijinul poliţiştilor români dovedindu-se util prin facilitarea comunicării Poliţiei britanice cu cetăţenii de origine română (persoane vătămate, martori sau învinuiţi) cât şi prin implicarea activă în soluţionarea unor cazuri aflate în lucru, situaţii în care profesionalismul dovedit de aceştia a primit aprecieri din partea reprezentanţilor Metropolitan Police.

La încheirea misiunii, Ambasadorul României le-a mulţumit personal ofiţerilor români pentru modul în care şi-au desfăşurat activitatea, semnalele primite din partea partenerilor britanici fiind extrem de pozitive în acest sens.

”Acest proiect confirmă nivelul fără precendent de cooperare între Poliţia Naţională  Română şi Poliţia Londoneză, în prezent fiind explorate noi forme de cooperare poliţienească în cadrul unor viitoare proiecte comune”, a declarat Ion Jinga. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.