Proprietarul unui magazin britanic, exasperat de hoti: Nu servim tigani romani sau est-europeni

Proprietarul unui magazin de bijuterii din Marea Britanie a fost acuzat de comportament rasist, dupa ce, confruntat cu o serie de furturi, a interzis intrarea tiganilor romani in magazin, informeaza Daily Express. Ne pare rau, nu servim tigani romani sau est-europeni, arata un afis la intrarea in magazinul din Altrincham, Cheshire.

Michael Plant, in varsta de 62 de ani, a explicat ca are dovezi ca imigranti est-europeni au comis mai multe furturi din magazinul sau, folosind o strategie simpla: unii membri ai bandei distrageau atentia personalului, in timp ce altii sustrageau bijuterii. Saptamana trecuta, a fost sustrasa o verigheta din aur. Autoritatile nu au reusit sa ia urma hotilor pana in acest moment.

La scurt timp dupa ce a plasat interdictia scrisa, politia i-a solicitat sa o indeparteze; in caz contrar, Plant ar fi fost acuzat de comportament rasist.

"Ar trebui sa am dreptul de a spune ce oameni sa intre in magazinul meu fara sa risc acuzatii de discriminare rasiala. Ar trebui sa pot sa-mi aleg pe cine servesc. Nu e vorba numai de est-europeni – daca cineva vine beat in magazin, nici acesta nu va fi servit. Tot ce vreau este o abordare de bun simt. Politia e mai degraba reactiva decat proactiva, asteapta sa se intample ceva si abia apoi rezolva", a declarat Michael Plant…. Proprietarul unui magazin britanic, exasperat de hoti: Nu servim tigani romani sau est-europeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.