Referendum pentru apartenenta Marii Britanii la UE: Cameron a cedat in fata euroscepticilor acceptand un proiect de lege


Premierul conservator David Cameron a incercat marti sa dezamorseze tensiunile eurosceptice care ii afecteaza partidul, inscriind intr-un proiect de lege promisiunea de a convoca un referendum asupra apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana (UE) la orizontul lui 2017, informeaza AFP.

Potrivit sursei citate, textul proiectului, prezentat de partidul Conservator, este sortit unui esec in Parlament, din cauza opozitiei laburistilor, dar si a liberal-democratilor, membri ai coalitiei guvernamentale si eurofili declarati.

"Surprinsi" de initiativa, liberal-democratii au anuntat ca prefera sa se concentreze asupra "adevaratelor" probleme ale tarii, precum lipsa de locuri de munca si problemele economice.

Proiectul de lege "va permite sa existe o dezbatere in Camera Comunelor (…) si un vot" pe acest subiect, a declarat ministrul britanic de Externe, William Hague. Proiectul va exprima vointa lui David Cameron de a organiza un referendum si de a incerca sa dezamorseze tensiunile din partidului sau, afectat, inca de la inceputul anilor ’80, de disensiuni cu privire la apartenenta la Europa.

Referendum pentru apartenenta Marii Britanii la UE: Cameron a cedat in fata euroscepticilor acceptand un proiect de lege

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.