Restricţiile pentru români pe piaţa muncii din Marea Britanie prelungite… ‎

Restricțiile de muncă pentru cetățenii români și bulgari se extind până la sfârșitul anului 2013, a anunțat miercuri, 23 noiembrie, ministrul britanic al Imigrației Damian Green.

Români și bulgari care intenționează să muncească în Marea Britanie vor trebui, ca și până acum, să obțină un permis de muncă de la Agenția britanică pentru Frontieră (UK Border Agency).

”Prin menținerea restricțiilor dorim să ne asigurăm că migrația aduce beneficii Regatului Unit și nu are un impact negativ asupra pieței britanice a muncii. Guvernul reformează radical sistemul de imigrație; a anunțat deja plafonul anual pentru vize de muncă și noi reguli stricte pentru studenți, astfel încât migrația netă să fie redusă de la sute de mii la zeci de mii”, a declarat Damian Green.

Guvernul britanic a specificat că va impune controale în ceea ce privește accesul la piața britanică a muncii pentru cetățenii tuturor eventualelor noi state membre ale Uniunii Europe.
Decizia face parte din strategia Guvernului de la Londra de a reduce dependența angajatorilor fațã de muncitorii imigranți, în special în sectoarele unde se cere forțã de muncã necalificatã. În felul acesta, șomerii vor fi ajutați să își gãseascã o slujbã, iar forța de muncã britanicã va fi sprijinitã sã capete acele calificãri de care economia are nevoie.

Un raport recent al organismului independent Comitetul de Consiliere privind Migrația (Migration Advisory Committee – MAC) a analizat impactul pe care eliminarea restricțiilor l-ar avea asupra pieței britanice a muncii. Concluzia raportului a fost că ridicarea restricțiilor actuale ar conduce la creșterea numărului de români și bulgari care vin la muncă în Marea Britanie.

Restricţiile pentru români pe piaţa muncii din Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.