Sunday Telegraph: Controalele nu reprezinta o bariera pentru romanii care vor sa munceasca in Marea Britanie

Mii de romani care vor sa munceasca in Marea Britanie reusesc sa evite restrictiile si controalele autoritatilor din aceasta tara, scrie in editia on-line de duminica, Sunday Telegraph.

Potrivit publicatiei, exista o adevarata retea care ii ajuta pe romani fie sa intre in tara cu acte false, fie sa lucreze in economia subterana. Mai mult, jurnalistii prezinta si modalitatile prin care imigrantii pot "fenta" restrictiile impuse de Guvernul de la Londra, ajungand in final sa traiasca si sa munceasca in Marea Britanie.

Reprezentantul unei agentii de recrutare din Romania a declarat ca guvernul nu are cum sa controleze venirea muncitorilor din Romania si Bulgaria – noi state membre ale Uniunii Europene, si nici nu are cum sa cunoasca cu exactitate numarul muncitorilor imigranti care lucreaza in Marea Britanie.

"Realistic vorbind, este un non sens" – sustine Dominic Ryan, directorul unei agentii in Romania si presedinte al Camerei de Comert romano-britanic. "Nu am nici o restrictie sa trimit pe oricine oriunde. Nu vad cum ar putea ei sa spuna cine intra in tara. Inteleg ca nu exista nici o modalitate de a monitoriza sau a aplica masurile", a adaugat el.

Sunday Telegraph noteaza ca, in aceste conditii, se pun sub semnul intrebarii declaratiile guvernului de la Londra, care sustine ca de la inceputul anului, in tara au intrat numai 8.945 de romani si bulgari. Publicatia mentioneaza, totodata, ca Romania este una dintre cele mai sarace tari europene, in ciuda cresterii economice.
sursa : Hotnews.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.