The Telegraph: „doar 20.000 de romani doresc sa vina in UK”


Doar 20.000 de romani doresc sa mearga in Marea Britanie, odata cu deschiderea frontierelor, la sfarsitul acestui an, releva un studiu prezentat de jurnalistii britanici.

Cifrele obtinute de The Telegraph de la "un important organism de cercetare din Romania" reprezinta primele indicii oficiale ale posibilului impact asupra Regatului Unit dupa ridicarea restrictiilor de migratie in 2014.

Ministrii britanici au admis ca exista estimari legate de numarul de persoane care vor veni sa munceasca in Marea Britanie, insa refuza sa le publice din cauza unor subestimari consistente ale numarului de polonezi care au venit in Marea Britanie cand s-au deschis granitele in 2004.

Un raport realizat de Ministerul Britanic de Externe asupra impactului ridicarii restrictiilor, raport care insa a ignorat datele actuale, urmeaza a fi publicat in saptamanile urmatoare.

O cercetare realizata de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic din Romania arata ca 7% dintre persoanele care traiesc in aceasta tara vor sa munceasca in strainatate, scrie The Telegraph.

mai mult la : ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.