Un român din Marea Britanie le da un sfat românilor din tara: Fugiti, fratilor!

0
1472

Catalin Frandes are 45 de ani, este din Roman şi a ajuns în Anglia în 2003. Este asistent medical şi locuieşte în Rugby (Warwickshire).

Ce v-a determinat să părăsiţi România?

Am plecat din ţară din cauza banilor. Că să înţelegeţi situaţia financiară prin care treceam, pot să va spun că cel puţin 75% din veniturile noastre se duceau pe mâncare – pentru mine, sotie şi cei doi copii. Asta în condiţiile în care ne ajutau părinţii foarte mult – în fiecare zi eram la ei, ba după un cartof, ba după o roşie.

Soţia lucra ca profesoară de romană iar eu ca asistent medical. Salariile nu ne ajungeau, aveam datorii la bănci, ce puteai cumpăra azi cu 5 lei, mâine era 10 lei.

Am spus că cel puţin 75% din venituri se duceau pe mâncare că să înţelegeţi că pentru întreţinere de exemplu nu rămânea mai nimic. Mergeam pe minus în fiecare lună.

Cum aţi ajuns în Anglia?

În 2002, am decis împreună cu un grup de colegi, toţi asistenţi medicali, să plecăm în Italia. Am început drumul greu al obţinerii acreditării de asistent pentru a lucra în Italia. Am reuşit în cele din urmă, dar în timp ce aşteptam respectivele acreditări, am văzut un anunţ cu o ofertă de munca în UK. Mi se ofereau £11.500 pe an, lucru care pentru mine era enorm.

catalin1

mai mult la :  http://www.ziarulromanesc.net/observator/observator/comunitate/un-sfat-pentru-romani-fugiti-fratilor.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.