VIDEO Ciocniri violente la Londra, intre musulmani si militantii anti-islamici


Fortele de ordine au intervenit vineri pentru a reprima confruntarile violente izbucnite intre musulmani si manifestantii anti-islamici care protestau in fata unei moschei din Londra, in ziua celei de-a opta comemorari a atentatelor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, transmite corespondentul AFP.

Politia a intervenit dupa ce mai multi tineri musulmani, unii purtand masti, au inceput sa arunce cu bastoane si pietre asupra unui grup de aproximativ 12 demonstranti care participau la un mars impotriva extremismului islamic, langa o moschee din Harrow, un cartier din nord-vestul Londrei.

Dupa ce fortele de ordine au reusit sa-i mai potoleasca pe manifestanti, un dispozitiv important de scutieri a fost desfasurat intre cele doua grupuri, pentru a-i apara pe protestatarii englezi de musulmanii furiosi, aflati la circa 500 de metri distanta.

"Suntem in Anglia, ar trebui sa am dreptul sa protestez", a spus un reprezentant al militantilor anti-islamici, majoritatea rasi in cap.

Manifestatia din fata moscheii din Harrow a fost organizata de ONG-ul "Opriti islamizarea Europei" (SIOE), care planificase un mars in liniste. Ei au fost, insa, atacati de un grup de musulmani care au decis sa isi apere moscheea.

VIDEO Ciocniri violente la Londra, intre musulmani si militantii anti-islamici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.