VIDEO Imagini cu soţia lui Ion Raţiu plângând lângă românii înghesuiţi la vot: „It’s like a dream”. Filmul complet al batjocurii de la Londra

974x468

Trei tineri români au realizat un mini-documentar din ziua votului surprinzând secvenţe de dimineaţă până seară de la cea mai aglomerată secţie de votare din Londra. În filmare apare la un moment dat şi soţia lui Ion Raţiu, Elisabeta, cea care izbucneşte în lacrimi la vederea cozii de la secţia de votare.

Mini-documentarul a fost realizat de trei tineri români din Marea Britanie, prezentând secvenţe de la începutul zilei până spre seară, când foarte mulţi români au plecat acasă fără a vota. De-a lungul zilei, realizatorii documentarului au filmat cadre cu toţi românii care s-au aşezat la coadă, luând şi mici interviuri de la aceştia.

„Vreau să-i mulţumesc domnului Ponta că ne-a scos în număr atât de mare în stradă, dar nu pentru el”; „Aşa-i stă bine românului, la coadă” sau „N-au mai stat la coadă ca pe timpul lui Ceauşescu” sunt câteva dintre mesajele românilor de la Londra, surprinse în acest documentar.
Momentul culminant al filmului este cel în care Elisabeta Raţiu, soţia fostului mare om politic al Partidului Naţional Ţărănesc, ajunge la secţia de votare şi lăcrimează la vederea mulţimii de români. Întrebată dacă România ar trebui să înveţe ceva, Elisabeta Raţiu a spus: „Au nevoie de o schimbare de spirit”. Ulterior, întrebată dacă a mai văzut vreodată aşa ceva din partea comunităţii române de la Londra, fosta soţie a lui Ion Raţiu a spus: „Niciodată! E ca un vis.” (de la minutul 7)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.