VIDEO. Ministrul Stanoevici, către românii din Marea Britanie: Nu este nevoie să intervin pe lângă Corlăţean

getter.phplinkhttp_A_F_Fwww.digi24.ro_Fonedb_Fpicture_width_D500_Ccrop_D1__F545f4250682ccf7cd0c9d44d

Discuţii la Londra între reprezentanţii comunităţii de români din Marea Britanie şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni. La această întâlnire a participat şi ambasadorul ţării noastre în Regat, Ion Jinga. La final, însă, cei prezenţi spun că nu s-a ajuns la niciun consens.

Imagini de la întâlnire au fost postate pe internet de un rezident în capitala Marii Britanii, Gino Croitoru.

Discuţie între un român din diaspora şi Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni:

Întrebare: Veţi interveni pe lângă colegul dumneavoastră, Titus Corlăţean, ca să-i spuneţi care este situaţia din diaspora?

Bogdan Stanoevici: Nici nu cred că este nevoie să intervin. Dânsul este suficient de conştient de situaţia din diaspora şi mai ales este în măsură să acţioneze conform legii pentru ca totul să fie în regulă.

Întrebare: Vor fi înfiinţate noi secţii de votare, da sau nu?

Bogdan Stanoevici: Eu nu pot să vă răspund la această întrebare acum, dar se va face tot ce este posibil legal ..

Întrebare: BEC spune că este posibil…

Bogdan Stanoevici: Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Externe vor face tot ce este posibil şi necesar pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple şi anume acele cozi, fiecare român să poată să voteze pe 16”.

La rândul său, ambasadorul României în Marea Britanie i-a asigurat pe cei veniţi la discuţii că haosul din primul tur al alegerilor prezidenţiale nu se va mai repeta.

„Eu am speranţe şi cred că nu le am degeaba că vom găsi o formulă care să permită tuturor românilor care se prezintă la vot să voteze. Haideţi să mai avem un pic de răbdare până se clarifică la Bucureşti cadrul legislativ că nu putem decide noi aici”, a declarat Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie.

VIDEO. Ministrul Stanoevici, către românii din Marea …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.