11.000 de noi cazuri de gripa porcina in ultima saptamina in Anglia: este pur si simplu imposibil sa prezicem evolutia pandemiei

11.000 de cazuri noi de gripa porcina inregistrate in ultima saptamana. Sunt noile cifre pentru Anglia, facute publice joi, 20 august. Profesorul Liam Donaldson – prim-ofiter medical pentru Anglia, Ian Dalton – seful NHS Flu Resilience, si Justin McCracken – liderul Agentiei de Protectie a Sanatatii, au prezentat presei evolutia bolii. 

In ultima saptamana, s-au inregistrat 11.000 de cazuri noi de gripa porcina in Anglia, un numar in scadere atat in ceea ce priveste categoriile de varsta, cat si judetele regiunii. Consultatiile pentru gripa sau afectiuni similare au scazut in cadrul cabinetelor medicilor de familie de la 30,9 la 100.000 de locuitori pina la 21,1. Dintre toti cei care au apelat la medicul de famile sau la Serviciul National de Pandemie Gripala, sub 10% au fost diagnosticati cu gripa porcina.  

Numar ridicat de afectiuni in randul copiiilor

Aceasta scadere a numarului de pacienti coincide cu perioada in care elevii si studentii sunt in vacanta. In acelasi timp, numarul infectiilor ramane mare in cazul copiilor: aproape 60 de cazuri la 100.000 de copii cu varste sub un an, cca. 45 de cazuri la 100.000 de copii cu varste cuprinse intre unu si patru ani, si o rata similara pentru tinerii intre 15 si 24 de ani. 

11.000 de noi cazuri de gripa porcina in ultima saptamina in Anglia: este pur si simplu imposibil sa prezicem evolutia pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.