Mancarea romaneasca foarte buna si sanatoasa, ecologica si cu concentratie redusa de chimicale si sare poate fi o explicatie pentru faptul ca, potrivit ultimului studiu Eurostat, romanii au cea mai mica rata de obezitate din UE, iar britanicii cea mai ridicata, afirma ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris.
"Obezitatea este un domeniu la care Romania nu vrea sa recupereze decalajul fata de restul tarilor UE. Ultimul studiu Eurostat indica faptul ca Romania are cea mai redusa incidenta a obezitatii din 19 state membre urmarite, cu numai 8% dintre femei si 7,6% dintre barbati inregistrati ca obezi.
De partea cealalta a clasamentului este tara mea, Marea Britanie, unde aproape una din patru femei este obeza (23,9%) si 22,1% dintre barbati", arata ambasadorul Harris, intr-un comentariu postat marti pe blogul sau.
El adauga ca nu este expert nutritionist si nu are o explicatie stiintifica pentru aceasta realitate, insa banuieste ca este determinata de mancarea foarte buna, produsa in mod traditional la tara, exprimandu-si in acelasi timp speranta ca romanii sa nu cedeze fast-food-ului si sa isi pastreze traditia de a gati si de a manca foarte bine si sanatos.