Anglia vrea să resctricţioneze încă 5 ani piaţa muncii pentru români şi bulgari

De la 1 ianuarie 2014, românii şi bulgarii vor avea dreptul nerestricţionat de a trăi şi lucra în Marea Britanie, conform regulilor UE, însă autorităţile londoneze au în intenţie să ceară Comisiei Europene o prelungire cu cinci ani, informează RADOR care citează Sunday Telegraph.

Marea Britanie se teme că lucrătorii din Bulgaria şi România se vor îndrepta în masă spre Regatul Unit, în căutarea unor condiţii mai bune de viaţă, ceea ce va avea un efect negativ în principal asupra pieţei muncii.

"Cred că va exista un salt uriaş al migraţiei. Italia şi Spania nu sunt un loc bun pentru căutarea unui loc de muncă. Este necesară o prelungire cu cinci ani a reglementărilor tranzitorii", a declarat Andrew Green, director al Serviciului de Monitorizare a Migrărilor din Regatul Unit, citat de Sunday Telegraph. În opinia sa, Marea Britanie a primit cei mai mulţi imigranţi din Europa de Est, în comparaţie cu toate celelalte state membre ale UE, iar pentru asta trebuie să primească un permis special de prelungire a restricţiilor.

Anglia vrea să resctricţioneze încă 5 ani piaţa muncii pentru români şi bulgari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.