Cetățenie pentru românii din Marea Britanie, condiția impusă pentru acordul privind Brexit

Reprezentantul ministerului român pentru afaceri europene a amenințat că va bloca discuțiile despre Brexit, până când cetățenilor români, aflați în Marea Britanie, li se vor da cetățenie britanică.

Ana Birchal, delegată ca fiind reprezentanta ministerului pentru afaceri europene a declarat că drepturile românilor din Marea Britanie, precum și proiectul de lege al UE sunt cele mai mari obstacole în calea Brexitului, conform Sunday Express.

În cadrului unui interviu acordat unui post de radio al programului BBC, aceasta a spus că țara nu va începe discuțiile despre Brexit, până când Theresa May nu va accepta să acorde românilor, aflați în Marea Britanie, cetățenie britanică.

Aceasta declarație rezumă faptul că până la 220 000 de români, rezidenți legali în UK, ar putea beneficia de drepturi depline ca cetățeni britanici. Liderii Uniunii Europene se vor întâlni la Bruxelles pentru a cădea de acord asupra orientărilor de negociere pentru viitoarele discuții despre Brexit.

mai mult la : www.click.ro/news/national/cetatenie-pentru-romanii-din-marea-britanie-conditia-impusa-pentru-acordul-privind

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.