Cum s-au infiltrat sovieticii in Partidul Laburist din Marea Britanie

“Noi, in Est, eram obisnuiti sa credem ca intreaga nomenclatura este problema noastra, aceasta elita comunista veche asezata apasat in roluri inalte, nelasand pe nimeni sa patrunda, pastrand pozitiile de putere si ramanand cei care iau deciziile si formeaza opinii. Credeam ca aveam o problema in sensul ca situatia nu ar fi fost posibila in tarile civilizate din Vest. Iar acum, pe masura ce ne uitam in documente, descoperim subit ca avem aceeasi problema si in Vest”.

Dizidentul rus Pavel Stroilov s-a intalnit cu reporterul HotNews.ro in Londra pentru a discuta despre infiltrarea KGB-ului in Partidul Laburist in timpul Razboiului Rece si reminescentele de azi.
 
Potrivit spuselor lui Pavel Stroilov, tanarul cercetator care a copiat pagini pretioase din arhiva KGB-ului de la Fundatia Gorbaciov, Partidul Laburistilor din Marea Britanie era plin de agenti sovietici, comunisti secreti sau proclamati, care au dominat partidul timp indelungat. „In cele din urma, liderii de azi s-au bucurat, cel putin, de patronajul comunistilor sau pro-comunistilor din Partidul Laburist (PL) in timpul Razboiului Rece, sau au fost chiar ei comunisti. In esenta, sunt produsul infiltratiei sovietice si a subversiunilor din PL. Nu putini au fost agenti comunisti”, sustine Stroilov.

Delegatiile Partidului Laburist cereau ajutorul sovieticilor in alegeri

Reporter: Cand a inceput infiltrarea comunistilor in Partidului Laburist?
Pavel Stroilov: Daca vreti o data, in 1919. S-a produs din mai multe directii. Una a fost precursorul KGB-ului. O alta importanta a constituit-o Partidul Comunist al Marii Britanii. Scrie si in literatura necenzurata, disponibila si clasica, as putea spune: Comunismul de stanga: o boala infantila, de Lenin. Exista un capitol despre comunistii britanici. Se refere la discutiile pe care comunistii le aveau in timpul formarii partidului lor: dara ar trebui sa incerce sa lucreze din interiorul PL si sa-i domine, sau sa lucreze din afara. In acel moment, PL era un partid sindicalist…..

http://www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.