Economia Marii Britanii s-a contractat mai mult decât era de așteptat

Economia Marii Britanii s-a contractat peste așteptări în al patrulea trimestru al anului trecut ca urmare a faptului că veniturile companiilor din sectorul serviciilor, de la linii aeriene la bănci, au scăzut, iar firmele și-au redus investițiile fiind îngrijorate de criza datoriilor suverane care afectează zona euro.

Produsul intern brut a scăzut cu 0,3% față de al treilea trimestru, depășind prognoza de 0,2%, a anunțat astăzi Office for National Statistics. Un raport separat arată că deficitul de cont curent s-a micșorat la 8,5 miliarde de lire sterline în acel interval de timp, anunță agenția de știri Bloomberg.

„Perioada de recuperare”

Informațiile recente sugerează că economia a revenit pe plus în primul trimestru al lui 2012, George Osborne, ministrul de Finanțe al Marii Britanii, declarând ieri că Marea Britanie se află „în perioada de recuperare”. Osborne a încercat, prin legea bugetului, să încurajeze investițiile firmelor și angajările prin  reduceri de taxe pentru companii și pentru veniturile personale mari.

Economia Marii Britanii s-a contractat mai mult decât era de așteptat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.