Financial Times: Criza politică din România stârneşte preocupări în legătură cu situaţia statului de drept


Disputa politică dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu stârneşte preocupări în legătură cu situaţia statului de drept în România, un stat care a devenit membru UE în 2007, comentează ziarul Financial Times.

"Lupta pentru putere care a declanşat o criză politică în România s-a intensificat miercuri, în contextul în care alianţa guvernamentală a premierului Victor Ponta a luat măsuri pentru posibila suspendare a preşedintelui Traian Băsescu", notează Financial Times, prezentând situaţia politică de la Bucureşti.

"Disputa politică dintre cei doi lideri români stârneşte preocupări în legătură cu situaţia statului de drept într-o ţară care a aderat la Uniunea Europeană în 2007. De asemenea, situaţia politică exercită presiuni asupra leului, pe fondul preocupărilor că reformele economice ar putea fi afectate", explică FT.

De când a devenit premier, "Victor Ponta, alături de alianţa de stânga Uniunea Social Liberală (USL), a încercat să îşi consolideze puterea – ignorând apelurile la demisie, pe fondul acuzaţilor că ar fi plagiat teza de doctorat", subliniază FT.

Financial Times: Criza politică din România stârneşte preocupări în legătură cu situaţia statului de drept

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.