Grupari din Romania aduc cersetori, hoti si prostituate la Londra, inaintea Jocurilor Olimpice – presa

Bande infractionale din Romania transporta cu autocarele sute de barbati, femei si copii la Londra, inaintea Jocurilor Olimpice, pentru a impanzi strazile cu hoti de buzunare, cersetori si prostituate, relateaza Daily Express, in editia electronica de marti, citata de Mediafax.

Est-europeni fara nici un ban coboara din autocare la West End, deja dotati cu harti care le indica unde sa lucreze. Strazile din zona Marble Arch sunt pline de imigranti care dorm pe unde apuca.

Autoritatile evacueaza in fiecare noapte pana la 60 de romani fara adapost din zona Marble Arch si Oxford Street. Politia a descoperit 50 de femei aduse in zona pentru a lucra ca prostituate si au arestat patru cersetoare care foloseau copii cu varsta chiar si de trei saptamani.

Evacuarea oamenilor si curatarea mizeriei pe care o fac costa mii de lire sterline. Munca suplimentara a paznicilor a determinat deja costuri suplimentare de 13.000 de lire (circa 16.000 de euro), iar brosurile pentru a-i avertiza pe localnici sa nu le dea bani cersetorilor au costat 8.000 de lire (aproape 10.000 de euro).

"Credem ca ne confruntam cu primele actiuni antreprenoriale pro-active ale unor bande organizate inaintea Jocurilor Olimpice", a declarat Claire Hardy, ofiter responsabil de reducerea infractionalitatii la Westminster.

"Am avut intotdeauna probleme cu est-europenii care vin aici. Dar in ultimele trei saptamani au venit cu o intensitate pe care nu am mai intalnit-o pana acum", a afirmat Nickie Aiken, membru al Cabinetului Consiliului Westminster pentru protectia comunitatii. Ea a adaugat ca desi sunt trimisi inapoi in Romania, acestia revin pentru ca Marea Britanie are reputatia ca ofera ajutoare si cazare.

 

Grupari din Romania aduc cersetori, hoti si prostituate la Londra, inaintea Jocurilor Olimpice – presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.