Marea Britanie a reintrodus aplicarea mandatului european de arestare şi colaborează cu Schengen

Marea Britanie a reînceput luni să coopereze cu partenerii săi din UE în anumite domenii ale justiţiei penale şi poliţiei, punând în aplicare mandatul european de arestare şi participând la împărtăşirea informaţiilor despre criminalitatea organizată, a anunţat Comisie Europeană (CE).

border460

„Comisia Europeană se felicită pentru această iniţiativă care arată că Marea Britanie va continua să coopereze cu vecinii săi în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere în cadrul european”, a subliniat vicepreşedintele Frans Timmermans.

Marea Britanie a recurs în iunie 2013 la posibilitatea oferită de Tratatul de la Lisabona de a se retrage până la 1 decembrie 2014 din cele 133 de instrumente de cooperare în domeniul justiţiei penale şi poliţiei.

Însă în noiembrie 2014 deputaţii britanici au votat pentru reintegrarea a 35 de instrumente, inclusiv Agenţia de Poliţie europeană EUROPOL, mandatul european de arestare şi schimbul de informaţii cu statele membre Schengen, din care Marea Britanie nu face parte.

 

mai mult la :  http://www.mediafax.ro/externe/marea-britanie-a-reintrodus-aplicarea-mandatului-european-de-arestare-si-colaboreaza-cu-schengen-13689317

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.