Marea Britanie ar putea lua masuri de expulzare similare celor din Italia

Sprijinul acordat Italiei de catre Comisia Europeana va creste presiunea asupra Guvernul de la Londra sa intensifice presiunea impotriva strainilor care comit infractiuni in regat, informeaza editia electronica a publicatiei The Daily Mail.

Ajutorul acordat englezilor ar putea fi similar cu cel acordat Italiei, care a adoptat masuri ferme cu privire la infractorii straini. Guvernul de la Roma a adoptat un decret potrivit caruia un judecator poate aproba si semna un ordin de expulzare a unui imigrant considerat o amenintare la siguranta publica in lipsa unui proces.

Inainte de adoptarea acestei masuri, cetatenii comunitari puteau fi expulzati in tarile lor de origine doar daca reprezentau o amenintare la adresa statului.

Comisia Europeana a anuntat ca Guvernul italian condus de Romano Prodi nu incalca nici un drept prin decizia de a expulza o persoana suspectata ca reprezinta "o amenintare pentru siguranta publica". Oficialii de la Bruxelles au avertizat doar impotriva unor discriminari pe criterii de nationalitate sau grup etnic, noteaza publicatia britanica.

articol complet la : hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.