Ambasadorul britanic în Israel, convocat la Ministerul israelian de Externe

Ambasadorul britanic în Israel a fost convocat la Ministerul israelian de Externe, după ce o instanţă britanică a emis un mandat de arestare pe numele fostei şefe a diplomaţiei israeliene Tzipi Livni, relatează Haaretz în ediţia electronică.

Potrivit Haaretz, Ministerul israelian de Externe intenţionează să îi transmită o notă de protest ambasadorului britanic.

Marţi dimineaţă, Ministerul israelian de Externe a cerut Guvernului britanic să pună capăt "situaţiei absurde" de emitere a unor mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni din cauza presupuselor crime de război comise în Fâşia Gaza. Diplomaţia israeliană a avertizat Marea Britanie că relaţiile dintre cele două ţări ar putea avea de suferit.

"Doar acţiunile pot pune capăt acestei situaţii absurde, care ar părea o comedie a erorilor dacă nu ar fi atât de serioasă", a reacţionat Ministerul israelian de Externe la o zi după ce s-a aflat că lidera Kadima, Tzipi Livni, anulase o vizită în Marea Britanie.

Potrivit presei, Livni a luat această decizie pentru că aflase că un tribunal britanic intenţiona să emită un mandat de arestare pe numele ei din cauza operaţiunii israeliene din Fâşia Gaza, desfăşurată în decembrie 2008 – ianuarie 2009.

CITEŞTE ŞI… Israelul refuză ca cetăţenii săi să fie judecaţi pentru crime de război

Ambasadorul britanic în Israel, convocat la Ministerul israelian de Externe


Sydney Morning HeraldIsrael condemns UK arrest warrant for Livni‎ –

  21 minutes ago

Tuesday strongly condemned a British court decision to issue an arrest warrant for Israeli opposition leader and former foreign minister …

CNN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.