Mediafax: Patru angajaţi ai The Sun, arestaţi în scandalul interceptărilor din Marea Britanie.


Patru foşti sau actuali angajaţi ai cotidianului The Sun şi un poliţist au fost arestaţi sâmbătă de Scotland Yard, care anchetează mituirea poliţiştilor în cadrul scandalului privind interceptările telefonice, în timp ce birourile cotidianului au fost percheziţionate.

Trei suspecţi, unul în vârstă de 56 de ani şi alţi doi în vârstă de 48 de ani, au fost arestaţi de forţele de ordine la domiciliul lor din capitala britanică şi Essex, un comitat situat la nord-est de Londra, au precizat anchetatorii într-un comunicat.

Al patrulea, în vârstă de 42 de ani, s-a prezentat la un comisariat de poliţie. Cel de-al cincilea, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat "la locul de muncă, într-un comisariat din centrul Londrei", potrivit aceleiaşi surse.

Identitatea sa nu a fost dezvăluită de forţele de ordine. Dar News Corporation, grupul magnatului de presă Rupert Murdoch, din care face parte şi The Sun, a precizat că patru dintre ei sunt "foşti sau actuali angajaţi" ai tabloidului.

"Percheziţii au fost desfăşurate la domiciliile şi birourile lor", potrivit unui comunicat al grupului, de care aparţine şi publicaţia News of the World, aflată în centrul scandalului privind interceptările.

Suspectaţi de corupţie, cei cinci bărbaţi au fost interogaţi de poliţia care anchetează presupusa mituire a unor membri ai săi de către jurnalişti în schimbul informaţiilor.

Anchetatorii au acţionat pe baza elementelor furnizate în special de News Corporation, a afirmat Scotland Yard.

Mediafax: Patru angajaţi ai The Sun, arestaţi în scandalul interceptărilor din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.