Printul Harry al Marii Britanii se afla in prima sa vizita in Romania


Printul Harry, fiul cel mic al printului Charles, este in Romania, in prima sa vizita, iar potrivit unor surse oficiale el s-ar afla intr-un oras din Transilvania. Printul Harry a ajuns in Romania inca de vineri, pe aeroportul din Targu Mures, potrivit Mediafax.

Conducerea Aeroportului "Transilvania" din Targu Mures a declarat ca Printul Harry a ajuns vineri la pranz, cu o cursa de linie Wizz Air, aratand insa ca nu se cunoaste itinerariul din Romania sau cat timp va sta.

Conform acelorasi surse, printul va pleca din Romania cel mai probabil din Capitala. Surse oficiale afirma ca printul Harry s-ar afla intr-un oras din Transilvania. Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici "sentimentul apartenentei, al identitatii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra. Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor", declara printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Acelasi lucru il afirma si intr-un documentar despre tara noastra, Wild Carpathians.
… 

Printul Harry al Marii Britanii se afla in prima sa vizita in Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.