Regina Marii Britanii petrece Crăciunul la Norfolk

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a călătorit, ieri, cu trenul timp de 95 de minute, de la gara King’s Cross din Londra la King’s Lynn, cea mai apropiată gară de Sandringham (Norfolk), unde îşi va petrece Crăciunul împreună cu familia, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Regina a avut doar câţiva însoţitori în această călătorie cu un tren al companiei First Capital Connect, şi a ocupat o secţiune de opt locuri, într-un vagon de clasa întâi, despărţită de restul vagonului cu o uşă culisantă din sticlă. Imediat ce trenul a plecat din gară, regina şi-a ocupat locul la fereastră, lângă una dintre gărzile sale de corp, şi a privit peisajul. Elisabeta a II-a, în vârstă de 83 de ani, părea perfect relaxată şi a vorbit cu însoţitorii săi în prima parte a călătoriei de aproximativ 160 de kilometri. Dar după ce trenul a oprit în gara din Cambridge, un secretar a deschis o servietă, iar regina şi-a petrecut restul călătoriei deschizând şi citindu-şi felicitările de Crăciun.

Alţi pasageri de la clasa întâi, care au încercat să intre în compartimentul acesteia, au fost îndrumaţi de cei patru membri ai gărzii regale, în ţinută completă, să stea pe un alt loc la clasa întâi din tren. Doar un copil care abia putea să meargă a reuşit să treacă de dispozitivul de securitate. Urmat de tatăl lui, copilul şi-a lipit nasul de geamul despărţitor al compartimentului. El era prea mic să ajungă la buton, pentru a deschide uşa culisantă. Dar a primit un zâmbet din partea reginei. Un membru al gărzii a confirmat unui pasager că regina şi-a cumpărat bilet de călătorie.

"Probabil că a fost achiziţionat în avans, cu reducere, iar regina beneficiază de reducere pentru pensionari", a glumit acesta. Un bilet întreg la clasa întâi costă 86 de lire sterline (96,8 euro), iar cu reducere pentru pensionari costă 44,40 lire sterline (50 de euro). Regina a fost preluată de la gara din King’s Lynn de un Range Rover, continuându-şi călătoria cu aproximativ 11 kilometri, până la Sandringham. Ea nu a fost însoţită de soţul ei, ducele de Edinburgh, care a făcut această călătorie cu câteva zile înainte. "Membrii familiei regale, inclusiv regina, utilizează frecvent serviciile feroviare. Este necesar să acordăm atenţie unor aspecte ca raportul dintre costuri şi securitate", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Regina are la dispoziţia sa Royal Train, dar fiecare utilizare a acestuia costă 57.142 de lire sterline (64.368 euro).

Regina Marii Britanii petrece Crăciunul la Norfolk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.