Reguli noi pentru studenții străini în Marea Britanie

Premierul britanic vrea să înăsprească criteriile prin care sunt primiți studenți străini la studiu în Marea Britanie. Theresa May crede că vizele pentru studenţi sunt un pretext pentru cei care vor să lucreze în Regat. Vestea îi tulbură pe cei mai bine de 2.000 de tineri români care au aplicat în acest an la universităţile din Marea Britanie.

Studenţii români care se pregăteau să plece la prestigioasele universităţi britanice erau deja speriaţi de Brexit. Declaraţiile Theresei May le încurcă şi mai mult planurile de viitor

„Dacă ar fi probabil să aleagă dintre un student foarte bun român şi un student o idee mai slab, dar să spunem german, probabil că l-ar alege pe acela şi nu ar fi corect”, a spus Andrada Ciorici, studentă în Anglia.

Concret, studenţii străini nu ar putea să mai rămână în ţară după absolvire ca până acum şi nici să transforme viza de studii într-una de muncă. De asemenea, universităţile vor avea de pierdut dacă nu se conformează noilor reguli.

Teodora este proaspăt absolvent de liceu şi ar vrea să studieze avocatura la Londra. Tânăra spune că Brexit-ul şi noua idee a premierului britanic îi pot pune piedici, dar este, în continuare, optimistă.

„Cred că totuși ei vor asculta cerințele studenților și își vor da seama că studenții le aduc și recunoaștere internațională. Și Marea Britanie are un mare-mare plus pe partea aceasta cu universitățile”, a spus Teodora Crivineanu, absolventă de liceu.

După ce sistemul de învățământ de la noi l-a dezamăgit, Iustin Târgoveţ, a decis să plece la studii în străinătate. A aplicat la Imperial College din Londra unde va studia, din toamnă, informatica. El e de acord cu planul noului Executiv britanic.

Mie nu mi se pare că e așa mare problemă, înseamnă că o să vină exact numai cei mai buni și atunci vom fi și noi câștigați pentru că vom trăi într-o societate de oameni care excelează la profilul la care sunt și în al doilea rând și ei pentru că vor avea parte de oameni foarte buni”, a precizat absolventul de liceu.

Ca să intre în vigoare, planul Theresei May trebuie să treacă de Parlamentul britanic, acolo unde partidul ei are majoritate.

Dacă viitorul student la informatică are argumente pro, partidul de opoziţie britanic găseşte multe împotriva planului Theresei May. Beneficiile pe care le aduc studenţii străini nu sunt doar de imagine, ci şi economice, spun laburiştii.

Potrivit unui studiu comandat chiar de Guvernul britanic, un surplus de 55.000 de studenţi străini ar aduce, anual, economiei regatului un câştig de un miliard de lire sterline.

mai mult la :  www.digi24.ro/Stiri/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.